TikTok Blaast Nieuw Leven In Deze Nederlandse Songs

Dat TikTok een ideaal platform is om muziek te promoten, is al lang geen geheim meer. Er zijn inmiddels genoeg voorbeelden van artiesten en labels die het platform succesvol hebben ingezet voor hun marketingcampagnes.

Je ziet tegenwoordig zelfs dat ook oudere tracks een tweede leven krijgen door TikTok. Dit heeft als gevolg dat ze eveneens een boost krijgen qua Spotify streams en YouTube views.

Hieronder een aantal voorbeelden van wat oudere Nederlandse songs die viraal gaan op TikTok.

Eline – Opkeplurt (2008)

Toen De Jeugd Van Tegenwoordig een hit scoorde ‘Watskeburt?’ maakte Eline (zou dat haar echte naam zijn?) hier in 2008 een parodie van. Deze versie heeft een nieuw leven gekregen doordat Janna een video maakte met de track en dit zorgde voor een sneeuwbaleffect. Ruim 800 anderen hebben namelijk ook content gemaakt met deze sound op TikTok.

Aliyah – L.O.V.E. (2012)

De track ‘L.O.V.E.’ van Holland’s Got Talent winnares Aliyah was de lead single van haar debuutalbum ‘Girls Night Out’. Jaren later gaat de track weer viraal op TikTok doordat diverse mensen Green Screen video’s maken met hun famous crush. Dat influencers als Jade Anna en Julia Horsten de sound ook gebruiken, pusht de track uiteraard extra.

MainStreet – Stop The Time (2012)

Met ‘Stop The Time’ deed MainStreet een gooi naar de overwinning van het Junior Song Festival 2012. De boyband is inmiddels uit elkaar, maar de eerste single van Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden leeft voort in de harten van fans én in duizenden TikTok video’s.

B-Brave ft. Sevn Alias – One Night Stand (2016)

De grootste hit van B-Brave is natuurlijk ‘One Night Stand’ in samenwerking met Sevn Alias. Dit nummer wordt na het stoppen van de boyband nog steeds volop omarmd en dat zie je terug in het gebruik. Vooral bij het maken van TikTok sketches zijn de mensen erg creatief met de song.

Yung Internet – Tram 26 (2018)

‘Tram 26’ van Yung Internet was nooit een officiële single. Toch is de track van de Amsterdamse hiphopformatie behoorlijk populair op TikTok. Het gebruik van deze sound door influencers als Glen Fontein, Jade Anna, Gio Latooy en Lorenzo Dinatelle zorgt uiteraard voor een viraal effect. Daarbij zijn de expliciete lyrics van ‘Tram 26’ te aanstekelijk om niet zelf content mee te maken als creator.

The Prophet – Wanna Play (2019)

De single ‘Wanna Play’ van Scantraxx labelbaas The Prophet is een echte knaller die zich perfect leent voor virale content. Dat gebeurde dan ook ruim een jaar na de release, toen collega DJ Voidax vanuit de auto helemaal los ging op de track. Het resultaat? Honderdduizenden TikTok video’s, én extra streams en views voor deze hardstyle anthem!

Heb jij nog ‘oude’ tracks herontdekt via TikTok? Of wil jij proberen om je eigen tracks nieuw leven in te blazen via het social platform? Laat het weten in een reactie hieronder of via de mail.