Wat Echte Fans Onderscheidt Van Meelopers

Gisteren vond er op het kantoor van Sony Music Entertainment een luistersessie plaats van Fan Of A Fan The Album. De gezamenlijke plaat van Chris Brown en Tyga. Momenteel twee van mijn favoriete artiesten.

Voor deze meeting had ik het album al een paar keer op repeat gezet. En weer op repeat. En wéér op repeat! Om die reden verwachtte ik dat de aanwezige fans ook enthousiast zouden zijn.

En in het begin was dat zeker het geval. De leden van Chris Brown’s Nederlandse streetteam waren energiek. Maakten er een feestje van. Dansten mee op de clubhit Ayo. Waar ik dus op rekende.

Maar na een aantal tracks werd het al kritischer. Statements als ‘Chris Brown onwaardig’, ‘dit is geen album’ en ’te veel herhaling’ vlogen over tafel. Hierdoor besefte ik dat dit échte fans van Breezy waren. Waarom?

Échte fans zijn eerlijk over wat ze wel en niet tof vinden.

Een jongeman kon bijvoorbeeld heel goed uitleggen waarom hij deze plaat niks vond. Hij vergeleek het met vorige albums, omschreef de carrière van Breezy en trok vervolgens de conclusie dat dit een wanproduct is dat hij niet van Chris Brown wilde horen. Aan zijn betoog kon je horen dat hij echt een fan is. Toch gaf hij eerlijk aan dat Fan Of A Fan The Album niks voor hem was en vooral waarom. En volgens mij is dat precies wat je als artiest moet willen. Eerlijke feedback is goed voor iedereen. Elk persoon heeft namelijk wel een aantal minpunten en om die verbeteren, moeten ze wel aangekaart worden door anderen. Ik kan daarom slecht tegen mensen die ALLES van hun idolen aanbidden. En daarvan zie ik er helaas genoeg. Meelopers die alleen maar uit zijn op aandacht en erkenning helpen hun held(in) namelijk niet. Wees daarom een serieuze artiest die niet alleen jaknikkers om zich heen verzamelt, maar stimuleer je achterban om eerlijke feedback te geven. En beloon ze daarvoor. Daar word je zelf beter van!