Beelden RTL Offline (En Waarom Je Hier Niet Afhankelijk Van Moet Zijn)

Op dinsdag 16 april werd het TV-programma ‘Ewout &’ uitgezonden op RTL5. Helaas is de aflevering over de keiharde K-Pop wereld, waar zangeres Anouk Michelle en ik een belangrijke rol in speelden, niet meer terug te kijken.

Videoland geeft in een reactie aan dat de beeldrechten voor het online aanbieden van deze episode zijn ingetrokken. Om die reden is de aflevering verplicht offline gehaald van RTL XL en Videoland.

Heel zonde voor productiemaatschappij No Pictures Please die tijd en energie heeft gestoken in de videoproductie. En voor Anouk is het jammer dat deze beelden van haar Koreaanse avontuur niet meer beschikbaar zijn.

Toch schuilt er in deze situatie een hele belangrijke les. Wat dit ons leert en wat ook jij hiervan kunt opsteken?

Wees niet afhankelijk van anderen en bouw je eigen platform op.

Uiteraard was Anouk’s deelname aan ‘Ewout & De Keiharde K-Pop Wereld’ een mooie wijze om zichzelf aan een nieuw publiek te tonen. Een goede manier om extra exposure te pakken.

Deze exposure en haar Koreaanse trip wilden we natuurlijk eveneens gebruiken voor extra promotie. Uitgezonden worden op RTL5 is immers sterke munitie richting externe partijen voor eventuele samenwerkingen.

Maar die episode is dus niet meer terug te kijken… Wat nu?

Gelukkig hebben wij in Seoul onze eigen content geschoten. Hierdoor kan Anouk nog steeds haar verhaal vertellen. En kan ze mensen op haar eigen wijze meenemen in het gehele proces naar haar K-Pop auditie toe.

Wat als dit niet was gebeurd? Wat als RTL5 de enige partij was die footage had van haar verblijf in Zuid-Korea?

Zonder visuele content zou iedereen ons op ons woord moeten geloven. Dit terwijl beelden veel meer tot de verbeelding spreken dan woorden en daarom overtuigender zijn.

Het feit dat er eigen footage gemaakt is scheelt dus een hoop! Vanaf nu zal deze content ook gedeeld worden op Anouk Michelle’s eigen YouTube kanaal.

Hoe was haar tijd in Seoul? Hoe heeft zij zich voorbereid op haar muzikale uitdagingen daar? En hoe kijkt ze terug op dit gehele avontuur?

In haar nieuwe vlogserie zal zij de kijker een kijkje achter de schermen geven. Bekijk hieronder de ‘Road To Korea’ van Anouk Michelle.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLY3hVcTNy6Iv61vsvSfJYsxd-YPXoiCvX