Van rappen in mijn slaapkamer naar het opzetten van campagnes voor o.a. Avril LavigneHardwell en KUNGS. Als marketing manager help ik, Quincy Troeno, artiesten om hun muziek te promoten en de fanbase te vergroten.

Op mijn website deel ik de inzichten uit mijn dagelijkse bezigheden in de muziekwereld. Mijn doel is namelijk om te inspireren.
Ik wil laten zien dat de toffe dingen die artiesten bereiken mogelijk zijn voor iedereen… Als je maar bereid bent om er werk in te stoppen!

Zonder inspiratie geen muziek?

Inspiratie speelt een belangrijke rol in mijn leven. Al vanaf jongs af aan hebben verschillende artiesten mij geïnspireerd om ook iets met muziek te ondernemen.

Die stap durfde ik in 2007 pas echt te zetten! Op dat moment besloot ik zelf in de pen te kruipen en Nederlandstalige rapmuziek te schrijven.

Onder de naam Quintar slingerde ik deze tracks op het internet. Hiermee bouwde ik een kleine following op en sommige nummers kwamen zelfs onder de aandacht van radiostations. Zo hoorde ik mijn eigen creaties terug op Juize.fm en FunX.

Songteksten schrijven en melodieën bedenken vond ik leuk, maar stiekem merkte ik dat ik rappen minder interessant vond. Heel eerlijk; ik wilde liever helemaal niet als artiest doorbreken.

Wat zou ik dan wel het liefst doen?

Ik haal voldoening uit het helpen van artiesten!

Dit begon als topliner, waarbij ik zangeressen hielp bij hun deelname aan het Junior Songfestival. Zo schreef ik mee aan diverse songs waarmee deze jonge vocalisten door de auditie van deze contest geraakten.

Nadat ik hen had geholpen, was ik vastberaden om van muziek mijn leven te maken. Niet als artiest dus, maar door achter de schermen werkzaam te zijn en muzikaal talent onder de aandacht te brengen.

Met die insteek begon ik in 2010 aan de opleiding ‘Music Management’ aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens en na deze vier leerzame jaren heb ik mezelf gespecialiseerd op het gebied van online (muziek)marketing in de popsector.

Inmiddels heb ik interessante ervaringen in bijna elke tak van de muziekindustrie opgedaan, en gewerkt aan succesvolle campagnes ter promotie van releases en/of shows van o.a. Avril Lavigne, Hardwell, Il Divo, KUNGS en Mike Williams.

Mijn ervaringen wil ik inzetten om te inspireren.

Met mijn opgedane expertise help ik artiesten graag met het promoten van hun muziek. Het vergroten van de fanbase. En het versterken van hun band met bestaande fans.

Dit alles met als doel zodat muzikanten anderen weer kunnen inspireren. Ik wil dat zij laten zien dat hun fans zelf eveneens tot toffe dingen in staat zijn… Net zoals bepaalde artiesten mij geïnspireerd hebben om te doen wat ik momenteel doe!


Ik ben dagelijks bezig met de promotie van artiesten en hun muziek. Door deze ervaringen in het werkveld leer ook ik continu nieuwe dingen. Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste inzichten?