Heb je veel tijd en energie gestoken in het maken van tracks? Dan wil je natuurlijk wel dat het gehoord wordt.

Daarom moet jij jouw muziek promoten. Je moet de aandacht van zoveel mogelijk mensen pakken, zodat zij naar je tracks gaan luisteren.

Echter leven we in een tijd dat het steeds makkelijker wordt voor iedereen om muziek te maken. En het is zelfs nog makkelijker om dit te delen op social media.

Het aanbod aan nieuwe songs is hierdoor enorm. En de concurrentie om de aandacht van de luisteraar is daarmee behoorlijk te noemen.

Is het daarom moeilijker om door te breken? Absoluut!

Maakt dit het onmogelijk om te slagen als artiest? Zeker niet!

Er ligt door de huidige ontwikkelingen juist een grote kans voor jou als muzikant om het publiek te bereiken. Zelfs als je nog een onbekende act bent.

Dus ben jij bereid om hard te werken voor jouw muzikale droom? Dan is dit het moment om actie te ondernemen!

Hieronder heb ik een aantal relevante tips onder elkaar gezet die jou zullen helpen. Start nu met het promoten van jouw muziek en het vergroten van de fanbase.

Neem het publiek mee in het hele proces.

Het is belangrijk om je eigen proces te documenteren. Door dit te delen op social media neem je het publiek mee in de muzikale reis en kan iedereen met je meekijken. Op deze wijze kan men zien hoeveel moeite jij in je carrière steekt om te slagen als artiest.

Interessante artikelen die ik schreef over het delen van jouw muzikale reis door middel van content:

Maak van supporters de ambassadeurs van jouw muziek. 

Om het publiek buiten je eigen kring te bereiken, is het nodig dat anderen jouw muziek ook gaan delen. Dit lukt alleen als je de band versterkt met de mensen die al enige interesse tonen en je steunen.

Als je hen betrekt bij het proces en ze liefde terug geeft voor hun support is het mogelijk om hen ambassadeur te maken van jou als artiest.

Lees hier de artikelen die ik schreef over het versterken van de band met fans en het vergroten van jouw fanbase:

Bereik een groter publiek met creatieve marketing.

Je eigen fanbase vormt de basis van jouw succes. Echter kun je, zeker in deze tijd, op creatieve manieren meer bekendheid krijgen en een groter publiek bereiken. Op deze wijze kun je sneller de aandacht trekken van potentiële fans.

Laat je inspireren door next level marketingstrategieën waar ik eerder al over schreef:

En nu verder… Hoe verdien je geld aan een loyale fanbase?

Als je een loyale fanbase hebt opgebouwd kun je (consistent) geld verdienen als artiest. Benieuwd hoe? Genoeg artiesten gingen je voor en hier heb ik een overzicht gemaakt van verschillende manieren hoe zij aan inkomsten komen.

Ik ben dagelijks bezig met de promotie van artiesten en hun muziek. Door deze ervaringen in het werkveld leer ook ik continu nieuwe dingen. Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste inzichten?