Fan Content! De Sleutel Tot Viral Gaan Met Jouw Muziek

Als muzikant werk je heel hard aan jouw tracks en wil je natuurlijk dat ze vervolgens ook opgepakt worden. Dat genoeg mensen het horen op het moment dat je een single uitbrengt. Maar hoe pak je dit aan?

De kans is aanwezig dat je al volgers hebt die je muziek supporten.

Deze groep fans vormt de basis tot het viral gaan van je muziek, ongeacht hoe groot deze is.

Spoor fans aan om fan content te maken met jouw muziek op social media!

Zoals je hieronder kunt zien hebben hebben wij deze strategie ingezet om de nieuwe single ‘Be Right Here‘ van de Franse DJ/producer KUNGS online te promoten.

Maar waarom werkt dit zo goed?

Het feit dat KUNGS filmpjes van fans die de hashtag #BeRightHere gebruiken in zijn Instagram stories plaatst is voor deze groep een belangrijke trigger om fan content te posten.

Binnen no time zagen we de eerste mentions op Insta en Twitter al voorbij komen en via de hashtag was de fan content makkelijk te vinden. Het is dan heel simpel om deze video’s in KUNGS’ stories te plaatsen en zo de fan te belonen voor zijn/haar moeite.

We merkten vervolgens dat veel meer mensen op deze campagne inspelen door filmpjes in te sturen. Ook accounts waarvan wij denken dat ze niet per se fan van de Franse artiest zijn.

Deze nieuwe groep mensen ziet natuurlijk dat hij shout outs geeft via zijn kanalen. Via deze weg grijpen zij hun kans om in te haken en door middel van een filmpje met #BeRightHere in te sturen gepromoot te worden door KUNGS.

Op deze manier hebben wij een sneeuwbaleffect gecreëerd. En een win-win situatie voor iedereen!

Wij kregen fan content voor zijn social media aangeleverd, hebben zijn fans blij gemaakt door de interactie met ze aan te gaan en de nieuwe single viral laten gaan. Veel mensen kregen ‘Be Right Here’ namelijk te horen in de stories van hun vrienden.

En dat levert hele toffe en creatieve fan content op waar ik als online marketeer alleen maar van kan smullen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alby (@alby_music)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @shufflecarlaa