Als artiest leef je voor het maken van muziek! Hoe lekker zou het daarom zijn als je hier ook geld mee kan verdienen?

Uiteindelijk bepaalt de markt wat jij als artiest waard bent. Om geld te verdienen zul je dus een loyale fanbase moeten opbouwen die bereid is om te betalen voor wat je te bieden hebt.

Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden die bewijzen dat dit niet onmogelijk is. Maar hoe verzilver je jouw fanbase dan precies?

Hieronder heb ik een aantal mogelijkheden onder elkaar gezet die jou kunnen inspireren om zelf meer inkomsten met muziek te genereren.

Geld verdienen met muziek verkopen (met extra’s).

Dat je jouw tracks kunt verkopen is logisch. Maar waarom zouden mensen in deze tijd nog jouw muziek kopen?

De sleutel is hiervoor het bieden van waarde. Als jij de fans bijzondere extra’s kunt bieden en ze het gevoel geeft dat ze onderdeel zijn van jouw muzikale reis willen zij jou juist supporten.

Ik schreef eerder over cases hoe artiesten hun fans zoveel extra waarde hebben geboden dat zij toch geld over hadden voor (toegang tot) muziek:

Verzilver je views en streams online.

Tegenwoordig worden de deals met streamingdiensten steeds beter. Hierdoor verdien je als artiest steeds meer als je muziek vaak beluisterd wordt.

Lees waarom je jouw fanbase dus moet mobiliseren om je muziek via deze weg te supporten:

Ticketverkoop voor liveshows.

Het verkopen van tickets voor evenementen is zo oud als de weg naar Rome. Het is in zo’n competitieve markt als de muziekindustrie alleen wel lastig om op te vallen.  

Laat je inspireren door de blogs die ik eerder schreef over de succesvolle verkoop van tickets voor liveshows:

Betaalde samenwerkingen aangaan met bedrijven.

Je kunt als artiest ook geld verdienen door partnerships aan te gaan met merken. Er zijn verschillende mogelijkheden te bedenken waarbij bedrijven betalen voor samenwerkingen met een artiest ter promotie. Vind jouw inspiratie door diverse voorbeelden uit de praktijk:


Ik ben dagelijks bezig met de promotie van artiesten en ze te helpen met geld verdienen met muziek. Door deze ervaringen in het werkveld leer ook ik continu nieuwe dingen. Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste inzichten?