Shopify Gebruiken Om Merchandise Te Verkopen

Naast de muziek zelf liggen er voor artiesten ook genoeg kansen om geld te verdienen door merchandise te verkopen. Daarbij is het natuurlijk eveneens goede promotie als fans in jouw kleding over straat lopen.

Maar hoe pak je dit aan? En via welk platform kun je jouw merchandise het beste aanbieden?

Onlangs hebben wij in samenwerking met Roch Design de nieuwe webstore van Hardwell opgezet via Shopify. Het duurde maar een paar dagen om deze online winkelomgeving naar onze wensen in te richten en op te maken.

Maar waarom Shopify?

Gebruikersvriendelijke omgeving om een webstore te bouwen.

Zoals ik eerder aangaf was het dus best makkelijk om onze webstore met Shopify in te richten. De backend is heel overzichtelijk en alles wijst zich hier eigenlijk vanzelf.

Naast een online webwinkel kun je tevens een aparte blogsectie instellen. Hierdoor kan jouw online omgeving meer worden dan ‘slechts’ een platform om merchandise te verkopen.

Je kunt bij wijze van spreken een volwaardige website bouwen. Zo is de huidige site van Girlys Blog ook volledig opgemaakt met Shopify.

Alle relevante betaalmethodes worden ondersteund.

Niet met welke webshopbouwer kun je alle diverse betaalmethodes integreren. Shopify biedt deze optie gelukkig wel voor de meest gebruikte manieren om af te rekenen.

Dit betekent dat jouw fans makkelijk hun gewenste merchandise kunnen aanschaffen met iDEAL, PayPal of creditcards. Op die manier ontstaat er geen frictie en worden alle mogelijke bezwaren voor potentiële klanten weggenomen.

Eenvoudige analytics via het Shopify dashboard.

Als online marketeer wil ik niet alleen weten hoeveel items er verkocht zijn en wat de omzet is. Hoeveel bezoekers er in totaal op de site zijn gekomen, via welke kanalen en welk percentage hiervan over is gegaan tot een aankoop vind ik net zo interessant.

Via het dashboard in de backend van Shopify kun je deze data allemaal inzien. Ook deze omgeving is bijzonder overzichtelijk en zelfs als niet thuis bent in de wereld van statistieken moet je hier in kunnen vinden.

Koppeling met Facebook en Instagram.

Tenslotte maakt Shopify het heel makkelijk om de merchandise in jouw webstore te koppelen aan Facebook en Instagram. Dit betekent dat je ervoor kan zorgen dat jouw producten automatisch in de catalogus van jouw Facebook pagina geladen worden.

Dit is ideaal voor fans! Als jij jouw producten namelijk tagt in Facebook of Instagram posts (waarin deze merch ook daadwerkelijk te zien is) kunnen zij via deze social media eenvoudig met een paar klikken jouw merchandise aanschaffen.

Ik ben in ieder geval te spreken over Shopify en het basispakket van dit e-commerce platform volstaat voor nu prima om de artiesten waar we mee werken te bedienen.

Zou jij ook je eigen webstore willen openen? Of struggle je ondanks de gebruikersvriendelijke omgeving toch om jouw online shop goed in te richten? Laat het gerust weten via de mail en wellicht kan ik je op weg helpen.