Waarom Perfectionisme Een Grote Valkuil Is

Als je iets heel graag wil, is er geen reden om hier niet mee aan de slag te gaan. Toch lukt het maar weinigen om direct te starten. Waarom?

Negen van de tien keer is perfectionisme de boosdoener.

Vocalisten die willen beginnen met het opnemen van covers, maar het liefst starten met de allerbeste opnameapparatuur… Dus ze wachten en er gebeurt niks!

Artiesten die overwegen om hun muzikale reis vast te leggen, maar hier liever eerst de meest geavanceerde camera willen aanschaffen… Dus ze stellen het vloggen maar uit!

Dit is zo ontzettend zonde.

Het is logisch dat mensen onzeker worden als ze iets nieuws willen doen. Maar perfectionisme mag je zeker niet verlammen om geen actie te ondernemen.

Begin gewoon en maak gebruik van de middelen die je al wel hebt. 

Hoe eerder je begint, des te sneller je erachter komt waar je tegenaan loopt en wat je kunt verbeteren. Door het proces in te gaan word je vanzelf meer bekwaam in hetgeen dat je doet.

Door juist niet te beginnen met de meest fancy equipement kun je anderen misschien zelfs inspireren. Zij kunnen zien dat je niet met de allerbeste kwaliteit bent gestart, wat voor hen weer een trigger kan zijn om hun perfectionisme los te laten.

Met het concept #StoryOfHardwell proberen we aspirant DJ’s en producers eveneens op deze manier te inspireren.

Iedereen kent Hardwell als dé befaamde artiest die op de grootste festivals optreedt, dikke releases uitbrengt en twee keer is uitgeroepen tot #1 DJ van de wereld.

Zijn staat van dienst zal een hoop mensen inspireren. De muzikant uit Breda heeft sowieso een aantal DJ’s en producers gemotiveerd om hetzelfde te willen doen en te bereiken.

Toch zal het succes van Hardwell voor velen juist verlammend werken, omdat het zulke grote mijlpalen zijn die voor hen buiten handbereik lijken.

Door de muzikale reis van de artiest vanaf het begin van zijn carrière (in 2002) uit te lichten in #StoryOfHardwell, laten we zien dat hij ook niet perfect is begonnen. Juist niet!

https://www.instagram.com/p/BpzybXqHAwg/

Zoals je kunt zien begon Robbert in 2002 in de slaapkamer van zijn ouders. Had hij niet de meest geavanceerde apparatuur. En is er niet een camera met de hoogste kwaliteit gebruikt om dit proces vast te leggen.

Hij is gewoon gestart met wat hij op dat moment voorhanden had, heeft zich vervolgens ontwikkeld, is jarenlang hard gaan werken aan zijn skills en heeft hierdoor uiteindelijk alle mooie successen behaald.

Dus als jij iets heel graag wil doen, waarom ben je hier dan nog niet mee begonnen?