Hoe Playlists De Streams Van Releases Boosten

Als jij nieuwe muziek uitbrengt, wil je natuurlijk dat het zoveel mogelijk gehoord wordt. Maar hoe zorg je als artiest voor meer streams voor jouw release?

Playlists op diensten als Spotify en Apple Music spelen hier een cruciale rol in. Als jouw track gefeatured wordt in een grote lijst kan dit het aantal streams namelijk een flinke boost geven.

Hardwell en Mike Williams hebben dit ondervonden met hun gezamenlijke single ‘I’m Not Sorry’. Op de dag van hun release mochten zij de ‘Mint’ playlist overnemen!

Dit houdt in dat zij op de cover staan van de grootste dance afspeellijst van Spotify (+5 miljoen volgers). Daarbij is hun collab de eerste track in deze populaire playlist.

Maar waarom is dit zo waardevol voor een artiest?

Editorial playlists zijn de muziekbronnen van de doorsnee luisteraar.

Bedenk je dat de massa streamingdiensten zoals Spotify gebruikt om snel muziek te luisteren en nieuwe tracks te ontdekken.

Curated playlists zoals ‘Mint’ bieden hiervoor de uitkomst. Spotify heeft het (in dit geval voor liefhebbers van dance. ) namelijk makkelijker gemaakt voor gebruikers door zelf een selectie te maken.

De meeste mensen zetten zo’n afspeellijst op en gaan dan over tot de orde van de dag. Ze laten de tracks gewoon afspelen in de volgorde die Spotify bepaald heeft.

Nu ‘I’m Not Sorry’ de eerste track in deze lijst is, weet je dus bijna zeker dat iedereen die besluit de ‘Mint’ playlist op te zetten deze single van Hardwell en Mike Williams te horen krijgt.

Een plek in grote afspeellijsten werkt als een statussymbool!

Het feit dat hun collab zo uitgelicht wordt geeft de track namelijk autoriteit. De curator van Spotify (voor dancemuziek is dat Austin Kramer) vindt ‘I’m Not Sorry’ blijkbaar de beste nieuwe release van de week.

Omdat dit zo’n big deal voor ons is, hebben we besloten om deze ‘Mint’ takeover flink te promoten en de playlist van Austin Kramer flink uit te lichten op social media.

Door dit te doen versterken we de band met Spotify’s curators en geef je ze het gevoel dat ze er iets voor terug krijgen. Dit verhoogt eveneens de kans dat Hardwell en Mike Williams bij hun volgende releases weer support krijgen.