Gesponsorde Videoclips

“Hoe verdien je meer geld?” Dit is de vraag die iedereen zichzelf weleens afvraagt. En het liefst verdien je natuurlijk nog meer geld met iets wat je leuk vindt om te doen.

Als muzikant wil je geld verdienen door muziek te maken. Een blogger ziet het liefst geld binnenstromen terwijl die blogposts schrijft. En een lui persoon wordt het liefst slapend rijk.

De vraag hoe er meer geld verdiend kan worden kwam onlangs ter sprake in een gesprek dat ik voerde met een zangeres. Zij maakt muziekvideo’s. Héél véél muziekvideo’s. Zowel covers als originele tracks.

Inmiddels heeft ze op YouTube al bijna 40.000 subscribers en binnen een maand pakt zij zo’n 200.000 views per nieuwe clip. Cijfers waar Nick & Simon vast jaloers op zullen zien.

“Met deze cijfers moeten er vast wel partijen zijn die geld willen uitgeven om hun product in jouw video’s te laten promoten”, was mijn idee. Maar ja… Hoe vind je zulke sponsors? En hoe promoot je producten nou subtiel in een videoclip?

Ik heb daarom gezocht naar video’s op YouTube waarin (duidelijk) te zien is dat het om gesponsorde videoclips gaat. Hieronder drie voorbeelden hoe Nederlandse independent artiesten die merken subtiel promoten ín hun muziekvideo.

Kun jij zien door welke brands zij gesponsord worden?


Bollebof & Ir-Sais – Mi Nina

Monsif – TMTYLM (Tell Me That You Love Me)

http://youtu.be/HUyfLOP_E_o


Twenty Something – Nothing Really Matters

Nu eens onderzoeken hoe we zelf 1) aantrekkelijke sponsors kunnen vinden en 2) deze merken subtiel in muziekvideo’s kunnen verwerken zonder dat het storend is voor de kijkers.

Hoe zou jij dit aanpakken? Ik lees het graag in de comments of via de mail.