Waarom Niemand Een Tussendoortje Wil

Het is geen geheim dat ik fan ben van Lil Wayne. Als mij gevraagd wordt naar mijn top 3 favoriete artiesten noem ik Weezy sowieso. Als ik in de Ziggo Dome wacht op zijn optreden mag de beste man best een uurtje te laat komen.

Ik kan A Milli helemaal meerappen. Ik wíl A Milli helemaal meerappen. Hetzelfde geldt voor tracks als 6 Foot 7 Foot en Megaman. Daarom keek ik ook zo uit naar zijn nieuwe album Tha Carter V.

Helaas was de plaat er niet in oktober toen Tha Carter V zou uitkomen. Dan maar wachten tot december. En toen kwam die bom. Lil Wayne ‘mocht’ zijn album niet uitbrengen van Cash Money Records.

BEEF! Alle muziekplatformen pakten het op. Ik werd er zelfs op aangesproken door mensen die nooit naar hiphop luisteren. Prima (ongewilde?) promotie. Zoveel buzz was er namelijk niet rondom de release.

Maar vervolgens maakt de rapper een fout: hij brengt een tussendoortje uit in de vorm van een mixtape getiteld Sorry 4 The Wait 2. NEE! Ik wil dit niet! En ik ben nog wel een fan. Waarom?

Een tussendoortje is nooit het beste materiaal.

En een artiest is nou eenmaal zo goed als zijn laatste werk. In dit geval is Lil Wayne momenteel dus gaar, omdat Sorry 4 The Wait 2 een gare plaat is(, maar oordeel vooral zelf). Excuses daarom niet geaccepteerd Weezy. Sorry!

Ik ben bereid om te wachten als het wachten maar beloond wordt. Ik heb bijvoorbeeld zes jaar gewacht op een nieuw album van Jesse McCartney (ook een artiest die ik zeker zou noemen in mijn top 3). Zes. Jaar.

Maar toen JMac in 2014 eindelijk met In Technicolor kwam, was ik echt verheugd. Ik MOEST de plaat horen. Zijn laatste album Departure was namelijk een banger. En het wachten werd beloond!

Nu Lil Wayne een gare plaat heeft uitgebracht ben ik toch minder positief over de rapper. Kijk ik iets minder uit naar Tha Carter V. En dat is zonde. Want het album wordt waarschijnlijk gewoon weer keihard. En dan ben ik weer positief en zal ik tegen iedereen zeggen dat Lil Wayne de beste rapper is.

Maar nu niet. Daarom raad ik iedere artiest ook af om een tussendoortje uit te brengen. Laat je fans maar wachten. Ze wachten liever dan dat ze gare muziek van je horen. Anders ben je ze misschien kwijt. Of gaan ze een negatieve blogpost over je schrijven.