Deze Nederlandse Talenten Trokken De Aandacht Van Wereldsterren Met Covers

Fans die iets met/voor artiesten doen zijn goud waard! Gelukkig hebben (de teams achter) grote sterren dit inmiddels ook door en delen ze hun waardering steeds meer.

Mooi voorbeeld hiervan?

Wat dacht je van P!nk die Davina Michelle’s carrière lanceerde door een cover van de Nederlandse zangeres te beoordelen. En dit gebeurde in 2019 vaker!

Als beheerder van YouTubeCovers.nl zag ik dat gevestigde artiesten de covers van hun eigen songs steeds meer spotten. En in sommige gevallen reageerden de wereldsterren zelfs op deze video’s.

Hieronder licht ik een aantal Nederlandse talenten uit die in het afgelopen jaar de aandacht trokken van de grote namen!


BAY – This Time

Het Nederlandse trio BAY (bestaande uit Bobbie Wall, Annika IJdo en Yentl Pool) trok met hun ‘This Time’ cover de aandacht van Gone West! De groep van Colbie Caillat, Justin Young, Jason Reeves en Nelly Jo reageerde zelfs op deze Instagram post.

Bodine Hilhorst & Noah Wattimena – For You

Online platform Glamour zette Liam Payne voor de camera om covers van zijn tracks te checken. En daar zat deze versie tussen die Bodine Hilhorst en Noah Wattimena maakten van ‘For You’, die de voormalig One Direction zanger wel kon waarderen.

Elle Hollis – Uncover

De cover die Elle Hollis van Zara Larsson’s ballad ‘Uncover’ stamt uit 2015, maar pas afgelopen jaar gaf de Zweedse zangeres hier een reactie op. Glamour liet Zara Larsson fan covers zien waar Hollis’ versie van ‘Uncover’ ook in was meegenomen.

Iris Noëlle – Here Without You

3 Doors Down’s klassieker ‘Here Without You’ is gecoverd door Iris Noëlle en dat bleef niet onopgemerkt. Op Instagram gaf 3 Doors Down zanger Brad Arnold haar versie een like.

Lisa Bakker – Best Part Of Me

Wat Lisa Bakker overkwam op Instagram zal ze niet snel vergeten. Haar cover van Ed Sheeran’s nummer ‘Best Part Of Me’ (in samenwerking met YEBBA) zag ze namelijk terug in de Instagram stories van de Britse singer-songwriter.