Nieuw BTS Album: Zo Kun Je Meeliften Op Grote Releases

De Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft met ‘Map of the Soul: 7′ een gloednieuw album uitgebracht. En net als bij elke release van deze supergroep is de hype weer enorm.

Zo’n ontzettende hype biedt kansen voor artiesten om in te haken op de actualiteit. Op deze manier kun je snel meer exposure genereren door hierop in te spelen.

Maar op welke manieren is dat dan mogelijk?

Hieronder heb ik wat opties onder elkaar gezet hoe jij als artiest kunt inhaken op zo’n grote release als BTS’s gloednieuwe album ‘Map of the Soul: 7’.


Covers opnemen

Als je een muzikant bent, ligt het uiteraard het meest voor de hand om een muzikale cover op te nemen. Op deze manier geef jij je eigen draai aan een track die al in de spotlights staat en kun je tegelijkertijd je eigen muzikaliteit laten zien.

Reaction video’s

Echter kan het soms zijn dat een music cover opnemen niet uitkomt. Wellicht door stemproblemen of het feit dat je net op dat moment niet de juiste instrumenten bij je hebt.

Laat dat je niet weerhouden! Want door het opnemen van (first) reaction video’s kun je eveneens goed inspelen op de hype rondom een nieuwe release. Zet die camera aan, reageer authentiek op de track en/of video en deel deze reactie met de wereld.

Onderdeel worden van de community

Inhaken op actuele releases hebben uiteraard als doel om zichtbaar te worden bij de fanbase van de artiest die een nieuwe plaat uitbrengt. Gelukkig zijn veel van die fans makkelijk te vinden op social media.

Je kunt dus makkelijk een band met ze opbouwen door online op te zoeken wie het over BTS’ nieuwe album ‘Map of the Soul: 7’ heeft en op hun uitingen reageren. Op deze manier zullen zij hoogstwaarschijnlijk ook kijken naar wat jij doet en op die manier maak jij jezelf zichtbaar in de community.


Weet jij nog goede manieren om handig in te spelen op gloednieuwe releases van gevestigde namen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder of via de mail.