Hoe Mijn Respect Voor Modellen Groeide Door Content Marketing

Modellen. Het past misschien niet bij iemand die claimt de #IdealeSchoonzoon te zijn, maar tot voor kort had ik nooit echt veel respect voor deze dames en heren.

Want waar moet je nou respect voor hebben? Dat ze er goed uitzien? Dat ze kunnen glimlachen bij evenementen? Dat ze kunnen poseren voor fotoshoots?

Ik vond dat modellen gewoon gigantisch veel geluk hebben dat ze mooier geboren zijn dan de meeste mensen. Maar die mening heb ik inmiddels flink bijgesteld. Waarom?

Dit komt vooral door Instagram en Snapchat. Op deze platformen volg ik onder andere Marie Serneholt en Candice Swanepoel, beeldschone dames waar ik graag naar kijk. Maar dat is niet waarom ik respect voor ze heb.

De reden dat ik hen, en modellen in het algemeen, tegenwoordig meer bewonder, is vanwege het feit dat ik zie hoeveel ze (moeten) werken om er goed uit te zien. En dan heb ik het niet over het zetten van make-up.

Bij het zien van beelden waarin ze zichzelf continu afbeulen in de sportschool ben ik gaan beseffen dat deze dames het ook niet altijd makkelijk hebben. Het is niet alleen maar geluk.

It’s always fun (and interesting) to work with this guy ? @musseh1

Een foto die door marieserneholt is geplaatst op

En dat is in mijn ogen dé manier om respect te winnen van anderen. Door te laten zien hoe hard je (moet) werken om tot een bepaald eindresultaat te komen.

Het maakt indruk om al jouw goede momenten te delen op social media. Maar als je beelden van achter de schermen laat zien van moeilijke en zwaren momenten zorgt dat voor meer empathie. Het maakt je menselijk.

Als muzikant ben je misschien niet altijd in de sportschool te vinden, maar toch wel in de studio om tracks te maken. Of aan het repeteren. En dat zijn ook prima gebeurtenissen om te delen.
Ik weet nog goed dat ik door bovenstaande studio docu van Kempi’s album ‘Het Testament van Zanian Adamus’ toch meer ging uitkijken naar die plaat… En ik ben niet eens fan van de rapper.

Dit voorbeeld bewijst wederom dat het delen van content van achter de schermen empathie en respect aanzienlijk kan vergroten.

Documenteer daarom waar je mee bezig bent als je aan nieuwe projecten werkt. Je bent toch al aan het werken. Dan kun je het net zo goed opnemen en delen met jouw fans.