Dé Manier Om Telefoonnummers Te Scoren Op Een Netwerkmeeting

Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze weleens. En ik geloof daar wel in. Sterker nog, het werd vorig weekend weer eens bevestigd.

Zaterdag werd ik door een vriend meegevraagd naar een netwerkmeeting van Epitome Entertainment. Farid Benmbarek, Bobby Sukhraj en Levy Isabella waren de sprekers.

De A&R managers van Top Notch, Sony Music Entertainment en BMG Talpa Music hadden interessante dingen te vertellen. En er waren ook prima muzikanten aanwezig bij de jamsessie die na het panel plaatsvond.

Maar ondanks de aanwezigheid van eerder genoemde toppers zijn zij niet degene die de meeste indruk op mij hebben gemaakt. Wat was dan wel het moment van de avond?

Het feit dat er een artiestenmanager op me afstapte en me zijn telefoon gaf. Huh? “Ik zou graag jouw nummer willen en dan hooken we op”, zei hij vervolgens. “Jij lijkt me wel een interessante gast.”

We hadden hiervoor nog geen enkel woord gewisseld. Hij had zich niet eens voorgesteld. Maar ineens stond ik daar met zijn telefoon in mijn hand.

En zonder erbij na te denken voerde ik mijn telefoonnummer in in zijn iPhone.

Pas daarna reikte de beste man zijn hand uit om zich voor te stellen, waarna we nog een aantal minuten hebben gekletst. Een hele sterke netwerkmove. Waarom?

Het trok gelijk mijn aandacht. Je verwacht een visitekaartje. Wat inmiddels niet echt indruk meer maakt. Maar een telefoon neem je heel voorzichtig aan. Hierdoor ben je direct gefocust op de ander.

Daarbij voelde ik me gevleid. Nadat ik besefte wat hij van me vroeg, noemde hij me een interessante gast. Als ik nog twijfelde of ik mijn nummer wel moest invoeren was dat met dit compliment wel weggenomen.

Ik ga zijn verzoek toch niet afwijzen? Terwijl ik al met zijn telefoon in mijn hand sta én hij me zojuist een goed gevoel bezorgde. Nee! Zo’n persoon geef ik graag mijn 06-nummer. En hop, mijn mailadres heb ik ook maar gelijk ingevoerd.

Uiteindelijk leidde dit tot een interessant gesprek en hebben we afgesproken om binnenkort weer gedachtes te wisselen over het reilen en zeilen in de muziekindustrie. En dat allemaal door zijn sterke, gewaagde zet.

Zou jij het aandurven om jouw telefoon in de handen van anderen te drukken om zo een connectie te leggen? Of heb jij netwerktips die beter werken voor jou? Ik lees het graag in een reactie of via de mail.