Hoe Je Motivatie Vindt Om Concurrenten Te Verslaan

Afgelopen week vonden de jaarlijkse Buma Awards plaats, hét event waar Nederlandse songwriters/composers en music publishers erkenning krijgen voor hun werk.

Strengholt Music Group mocht twee prijzen ontvangen met de auteurs Radboud Miedema en Janieck van de Polder. Zij kregen oorkondes voor hun bijdragen aan Reality (Lost Frequencies) en Feel The Love (Janieck).

Hoewel dit een mooie score is, was dit toch een teken dat er nog veel te winnen valt voor ons. Letterlijk!

Concurrerende music publishers gingen er namelijk met véél meer prijzen vandoor. Met BMG Talpa Music, MusicAllStars Publishing en Cloud 9 Music als de grootste winnaars.

Nu kan dit gezien worden als een tegenvaller. Kun je als team met de pakken neerzitten en teleurgesteld zijn. Maar het kan ook anders.

Sterke concurrentie kan je juist scherp houden en motiveren om het zelf beter te doen.

Nu is het winnen van Buma Awards geen doel op zich. Maar op deze avond werd wel duidelijk op welke vlakken de anderen het beter doen en waar wij stappen kunnen maken.

Na het event voelde ik persoonlijk daarom nog meer motivatie om het komende jaar te knallen en op zowel A&R-gebied als op het vlak van marketing een tandje bij te zetten.

Uiteindelijk willen we meer toffe signings doen. Meer toplines en beats bij de artiesten neerleggen die het tot hits kunnen maken. En meer syncs scoren met het copyright dat we onder onze hoede hebben.

Omarm je concurrenten dus en laat niet je kop hangen als zij het op een gegeven moment beter doen. Zorg juist dat het je inspireert en motiveert om het beter te doen.

Ben jij erg bezig met concurrentie? En hoe houd jij jezelf scherp en gemotiveerd om het beter te doen? Deel je tips hieronder in een comment of via de mail.