Hoe Je Het Meeste Haalt Uit Je Stageplek In De Muziekindustrie

Onlangs mocht Strengholt een nieuwe stagiaire verwelkomen die zich voornamelijk zal richten op een nieuw sync-platform. Daarnaast zal deze Front Office Assistant het team helpen daar waar nodig.

Vooral het ondersteunen van het gehele team is een dankbare en veelzijdige taak, omdat je op deze wijze mee kan kijken met alles wat er binnen de organisatie gebeurt.

Waarom dit zo’n waardevolle stageplek is?

Als stagiair(e) krijg je de kans om zoveel mogelijk te leren uit de praktijk.

Zo heb ik de ins en outs van de muziekindustrie eigenlijk pas echt leren kennen tijdens het stage lopen bij NLtracks. Bij het muziekplatform kreeg ik als Community manager een heleboel verantwoordelijkheid op verschillende vlakken.

In mijn rol moest ik interviews met artiesten regelen, accreditaties voor evenementen verzorgen voor reporters en deze journalisten (in spé) op pad sturen met een goede briefing. Daarnaast moest ik zelf interviews afnemen, videoverslagen editen, nieuwsberichten en recensies schrijven, en acties bedenken om de fanbase op social media te vergroten.

Ik kreeg bij mijn stageplek dus bijna met alle facetten van de muziekindustrie te maken. Perspromotors en artiesten benaderden mij via persberichten en telefoontjes, terwijl ik concertorganisatoren benaderde voor accreditaties, contact had met (managers van) artiesten als er iets rondom deze act speelde en reporters het hele land door stuurde.

Binnen acht maanden leerde ik een hoop nieuwe contacten kennen en heb ik bijzonder leerzame ervaringen opgedaan die ik nu nog steeds koester. Ik stimuleer iedereen die moet stage lopen dan ook om met dezelfde mindset zijn/haar stage aan te vliegen.

Probeer daarom zoveel mogelijk verschillende activiteiten uit.

Schroom niet om vragen te stellen aan je collega’s. Wees die leergierige, gemotiveerde student die alles wil leren en kunnen. Op die manier laat je niet alleen een goede indruk achter, maar steek je er zelf een hoop van op en haal je het meeste uit je stageplek.