Van 0 Naar 10000 Instagram Volgers In Een Paar Maanden

Als experiment ben ik eind juni een nieuw Instagram account gestart voor mijn eigen muziekplatform YouTubeCovers.nl. Eerder legde ik al uit hoe ik dit account in een paar weken organisch naar 1000 volgers liet groeien.

Een korte recap: deze groei is gerealiseerd door een hoog contentritme, het gebruiken van relevante hashtags, het volgen van de beoogde doelgroep en shout outs voor shout outs.

Inmiddels is het Instagram account flink door gegroeid en is de mijlpaal van 10000 volgers zelfs bereikt! Benieuwd welke factoren een belangrijke rol hebben gespeeld?

Blijven doen wat al werkt

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch stoppen mensen met het doen wat al werkte als ze een next level willen bereiken. Dit is totaal niet logisch… Zeker op Instagram niet!

Juist omdat ik inmiddels meer dan 1000 volgers had, is het algoritme mijn grootste vriend geworden. De hashtags die ik gebruikte in combinatie met het ritme van 3 tot 4 posts per dag zorgden voor nog meer bereik. En uiteindelijk dus nog meer extra volgers!

Viral content reposten

Op Instagram hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. De explore page laat namelijk al zien welke content viraal gaat. Maak hier daarom gebruik van!

Zo zag ik in deze sectie steeds dezelfde covers voorbij komen, gepost door verschillende accounts. Het was een no-brainer dat ik eveneens een hoop mensen zou bereiken als ik deze video’s ook ging posten… En zo geschiedde.

Engaging video’s inzetten

Wat doe je als je ziet dat bepaalde video’s goed werken? Het is dan slim om deze in een nieuw jasje te steken en opnieuw te posten.

Zo kwam ik op het idee om populaire covers van dezelfde tracks in een ‘Who sang it better’ concept te werken. Door de vraag in de video te editen, valt dit extreem op en zorgt dit voor nog meer betrokkenheid.

En meer betrokkenheid wordt door het algoritme sterk opgepakt. Op deze wijze zorgt dit dus voor een push op het gebied van bereik… En uiteindelijk levert dit weer meer volgers op!

Hopelijk inspireert de groei van het Instagram account van YouTubeCovers.nl  je om niet te denken dat Instagram inmiddels verzadigd is. Probeer bovenstaande tips zelf uit en laat het me weten hoe deze voor jou werken!