Hoe Deze Nederlandse Artiesten Het Beste Maken Van De Coronacrisis

Dat het Coronavirus een grote impact heeft op de muziekindustrie is intussen wel duidelijk. Alle concerten en festivals tot 1 juni zijn inmiddels afgelast en wat er daarna gebeurt? Niemand weet het!

Zonder shows hebben artiesten momenteel wel meer tijd om andere zaken te doen. En gelukkig zie je die creativiteit in deze periode nu al terug.

Hieronder een overzicht van hoe Nederlandse muzikanten inspelen op de huidige situatie om er toch het beste van te maken.

Ali B, Poke & Judeska – Anderhalf

Er is veel te doen over de 1,5 meter afstand die mensen moeten aanhouden om het aantal besmettingen met COVID-19 te beperken.

Hier hebben Ali B, Poke en Jandino Asporaat slim op ingehaakt. De videoclip van hun gezamenlijke track ‘Anderhalf’ domineert al dagen de ‘Trending’ pagina van YouTube.

Davina Michelle’s concertreeks in een lege Ahoy

Wie denkt dat de venues door de maatregelen geen functie meer hebben, heeft het mis. In samenwerking met Radio 538 geeft Davina Michelle namelijk een aantal showcases in een lege Ahoy Rotterdam.

In deze concertreeks nodigt de zangeres diverse gastartiesten uit om met haar mee te zingen. En haar vertolking van ’17 Miljoen Mensen’ in samenwerking met rapper Snelle maakte veel indruk.

Dotan’s online ‘7 Layers Festival (Quarantine Edition)’

Dat artiesten in plaats van optredens in zalen nu livestreams gaan doen is natuurlijk een logische stap. Zanger Dotan gaat echter een stap verder en organiseerde een heel festival online.

Met namen als Noah Kahan, Justin Nozuka, Violet Skies en Matt Simons heeft de Nederlandse artiest een aardige line-up geregeld. Zij zullen dit weekend back-to-back live gaan op de Instagram pagina van zijn platform ‘7 Layers’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 7 Layers (@se7enlayers)


Jim Bakkum geeft (Quaran)talent een podium

Wie muzikale talenten in deze periode ook een podium wil bieden is Jim Bakkum. Een mooi gebaar van de zanger die zelf ook doorbrak door de talentenjacht ‘Idols’.

In zijn ‘Jims Quarantalent Show’ nodigt hij mensen uit om op Instagram live met hem te gaan. Op deze wijze kunnen zij hun zangkunsten met Jim en zijn volgers delen.

Welke initiatieven trekken jouw aandacht deze tijd? Laat het weten via de mail of in een comment hieronder en laten we elkaar zo inspireren om met toffe dingen te komen in deze moeilijke periode!