Waarom Ik Ruim €1500 Investeer In Deze Music NFT’s

NFT’s (non-fungible tokens) hebben in no-time mijn aandacht gegrepen. Dit gebeurde sinds begin 2021, toen ik las over de miljoenen die men betaalde voor digitale kunst zoals Cryptopunks en creaties van Beeple.

Ook artiesten als 3LAU en de Nederlandse Don Diablo schakelden snel om hun eigen Music NFT’s te lanceren. Deze projecten gingen eveneens voor miljoenen over de Blockchain toonbank.

Genoeg kansen dus voor artiesten om op een nieuwe manier inkomsten te genereren… En om die reden heb ik me de afgelopen maanden nog meer in deze materie verdiept.

Mijn voornaamste focus?

Ik zoek opkomende en betaalbare projecten die Music NFT’s lanceren met serieuze utilities.

Hiermee doel ik op voordelen waar een koper/investeerder daadwerkelijk iets aan heeft. Naast het flexen met een afbeelding of video alleen, wat in deze tijd ook al ‘cool’ lijkt.

Zo zoek ik zorgvuldig naar initiatieven die kopers bijvoorbeeld royalties uitbetalen, toegang bieden tot exclusieve events en/of whitelist spots geven voor toekomstige drops.

Niet (alleen) omdat ik wil profiteren van deze voordelen of hoop dat ik deze Music NFT’s later met profit kan verkopen.

Ik investeer tijd én geld om te leren hoe deze projecten:
1. Hun community tevreden houden door middel van communicatie via social media kanalen en Discord servers;
2. Verifiëren wie daadwerkelijk een Music NFT heeft gekocht om deze koper de juiste voordelen aan te bieden die matcht met de beloofde utility;
3. Gebruik maken van verschillende systemen om hun project door te ontwikkelen.

Uiteindelijk is mijn doelstelling om zoveel mogelijk inzicht te verkrijgen, zodat ik artiesten zelf kan ondersteunen als zij de behoefte hebben om zelf een Music NFT project te lanceren.

Hoeveel ik leer hangt dus sterk af van hoe de projecten waarin ik geïnvesteerd heb zich verder ontwikkelen. En om transparant te zijn deel ik hieronder welke Music NFT’s ik de afgelopen tijd heb aangeschaft voor ruim €1500.


A Song A Day – Jonathan Mann (ethereum)


Pixelbands (Solana)


SeoulStars (Solana)


Crypto Rich Deluxe Trading Cards – Dyl (Solana)


The J-Minu$ Project – Sol Music NFT’s (Solana)


Heb jij je al verdiept in de mogelijkheden van NFT’s en hoe Music NFT’s de carrieres van artiesten verder kunnen helpen? Of zijn er naar aanleiding van bovenstaande extra vragen die je voor mij hebt? Laat het weten in een reactie hieronder of via de mail.