Het Belang Van Videomarketing Voor Artiesten In 2023

Muziek draait om audio, maar we kunnen er niet meer omheen dat ook video een grote rol speelt voor artiesten. In 2023 wordt het daarom nog belangrijker om in te zetten op videomarketing. We hebben immers al een hoop muzikanten op zien blazen door clips op TikTok, Instagram en YouTube.

Richard Wiering weet hier alles van. Als video creator is hij gespecialiseerd in het maken van video-content voor verschillende partijen in de muziekwereld. Zo werkte de jonge creative mee aan videoproducties van onder andere Top Format Productions en Hardwell’s label Revealed Recordings.

Vanuit zijn video-onderneming Richway deelt hij verschillende tips hoe verschillende partijen de inzet van videomarketing het beste kunnen aanpakken en hij was zo aardig om ook voor mijn blog wat inzichten te delen.

Videomarketing als middel om je muziek én merk te promoten

“Door middel van video’s kunnen artiesten hun boodschap op een visueel aantrekkelijke manier overbrengen, wat het gemakkelijker maakt om een sterke connectie te maken met hun (potentiële) fans”, stelt Wiering. “Bovendien kunnen muzikanten hun creativiteit en persoonlijkheid op een leuke en interactieve manier overbrengen, waardoor de kijkers van de video-content sneller geneigd zijn om nog meer te consumeren en zo de artiest nog beter te leren kennen.”

Kostenefficiënt je doelgroep bereiken met online video’s

Richard Wiering claimt: “In tegenstelling tot traditionele marketingstrategieën (zoals print-advertenties, radiospotjes en televisiecommercials) is videomarketing via social media veel goedkoper.” En als iemand die muzikanten en platenlabels via diverse online platformen aan miljoenen impressies heeft geholpen, kan ik beamen dat de inzet van social videomarketing heel kostenefficiënt is.

Laat het mens achter de artiest shinen op beeld

“Videomarketing helpt om jezelf als muzikant een meer menselijk gezicht te geven”, is de overtuiging van Richway. “Door video’s te maken waarin je de verhalen achter de muziek vertelt, kunnen potentiële fans een persoonlijke relatie opbouwen met jou als artiest. Hierdoor zullen zij zich meer verbonden voelen en verhoogt dit de kans op conversie op lange termijn.”

Als we kijken naar de trends van het moment is het duidelijk dat videomarketing een belangrijke rol zal spelen in 2023. Richard afsluitend: “Door de kracht van videomarketing in te zetten, kunnen artiesten een grotere doelgroep bereiken, een sterkere band met hen opbouwen en hun waarde als creatieveling in de muziekindustrie laten groeien. Als je succesvol wil zijn in 2023 is het daarom belangrijk om videomarketing in je marketingstrategie op te nemen.”

Naast zijn werk voor namen als Revealed Recordings en Top Format Productions heeft Richard Wiering vanuit zijn video-onderneming Richway ook videoclips en social content gemaakt voor opkomende talenten als Sereencheri, Youss en Repiet. Schroom dus niet om hem te contacten via zijn website als je denkt dat hij je kan helpen met het produceren van video’s.

Ga jij videomarketing na zijn tips optimaal benutten in 2023? Ik hoor het graag in een reactie hieronder of via de mail.