Succesvolle, Muzikale Comeback Ondanks Jaren Stilte

Ik loop alvast op de zaken vooruit, maar ‘Manifesti’ van de Finse zangeres TUULI wordt in Augustus 2023 In Lijstjes mijn meest beluisterde track. Deze banger gaat namelijk op repeat.

Het interessante is dat ik deze Tuuli Oikarinen (zoals ze voluit heet) slechts vaag kende door mijn curatiewerk voor YouTubeCovers.nl. En toen ik ging kijken wanneer zij haar laatste cover gedropt had, stuitte ik op het jaartal 2017. Dat is dus 6 jaar geleden!

In januari 2023 was pas haar eerste release sinds die periode met covers. Als we kijken naar haar YouTube-kanaal en profiel op de streamingdiensten heeft ze dus jaren niets van zich laten horen op muzikaal gebied.

Toch hebben haar recente singles al miljoenen streams. Daarbij zag ik dat zij een volle agenda heeft en veel shows doet. En het feit dat ze zelfs een muziekliefhebber uit Nederland heeft bereikt en daarbovenop ook nog eens fan heeft gemaakt met haar nieuwe album ‘W1NDY SEASON’ zegt ook wel een hoop.

Het kan een toevalstreffer zijn, maar voor mij biedt TUULI vooral hoop. Het geeft aan dat vocalisten die jaren geleden potentie toonden met covers nog steeds een muzikale toekomst kunnen hebben. Zelfs als ze al jaren niets van zichzelf hebben laten horen.

Om die reden ben ik in de archieven van YouTubeCovers.nl gedoken om te zoeken naar Nederlandse zangers en zangeressen die echt indruk hebben gemaakt met meerdere covers, maar tegenwoordig minder actief zijn (voor de schermen).

1. Myrthe Hendriks

2. Jaimy Elia

3. Nika Nomi

4. Jennifer Ewbank

5. Sami

6. Nikki Dae

7. Susan H

8. Demi Knight