NEOBASH! CD-release

De afgelopen maanden heb ik samen met medestudenten toegewerkt naar de CD-release van de band NEOBASH!. Wij verzorgden voornamelijk de online marketing, maar hebben ook buiten de virtuele wereld getracht de band onder de aandacht te brengen. Dit moest uiteindelijk leiden tot een succesvolle releaseshow in de Paradiso op 20 december 2012.

NEOBASH! is een project van saxofonist/producer Wouter Wierda. Op het podium wordt hij bijgestaan door Master Surreal, King Jule, Hardy Fischötter, Gregor Sonnenberg en Maarten Helsloot! Samen combineren zij de rauwe energie van hiphop en funk met de sophisticated sound van electronische jazz.

Zo transformeren hiphop beats soepel tot jungle en dubstep om net zo gemakkelijk over te gaan in highspeed blazerthema’s met een jazzvibe. Kortom, NEOBASH! is een muzikale trip die je moet ervaren om te kunnen navertellen.

Zonder onszelf een veer in de reet te steken, kan ik zeggen dat NEOBASH! een succesvolle releaseshow heeft beleefd. De band speelde ijzersterk, de zaal was goed gevuld en het publiek schreeuwde na afloop zelfs om een toegift.

Al met al was het dus een prachtige avond en hoewel mijn taak als online promotor er nu opzit en onze wegen scheiden, zal ik de band blijven supporten! Jij kunt dit ook doen door hun album te beluisteren op Spotify en later eventueel aan te schaffen via iTunes.