College Music Marketing op de Hogeschool Utrecht

Hoewel ik zelf nog student ben, ben ik onlangs gevraagd om een gastcollege te geven op de Hogeschool Utrecht. Ruim twintig studenten volgen hier momenteel een minor over marketing in de muziekindustrie.

Mijn hoofddocent op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Nerko Hadziarapovic, is ook hier docent en door hem stond ik vandaag dus voor een groep internationale studenten.

Tijdens het gastcollege vertelde ik over social media, mijn werkzaamheden bij Sony Music Entertainment en de online marketingstrategie van Avril Lavigne in het bijzonder, en mijn kijk op het promoten van (onbekende) artiesten.

Of de studenten daadwerkelijk iets hebben opgestoken van mijn verhaal, durf ik niet te zeggen. Ik kan alleen voor mezelf spreken en duidelijk maken dat het bijzonder was om zelf een keer voor de klas te staan.