Positioneringsonderoek Starz

De komende periode ga ik me meer verdiepen in de wereld van kindermuziek. Voor mijn afstudeerscriptie ga ik deze markt doorspitten om kansen te onderzoeken voor (nieuwe) acts om succesvol te zijn.

Mijn onderzoek en uiteindelijke positionerings-plan zullen toegespitst worden op de meidengroep Starz, bestaande uit Monique (bekend van KUS), Jantien en Yazmine.

Naast Starz zwemmen er ook steeds meer vissen in de vijver van het genre kindermuziek. Hierdoor wordt het lastiger voor kidsacts om op te vallen en door te breken.

MainStreet en Kinderen voor Kinderen hebben echter aangetoond dat een doorbraak als kidsact voor grote successen kan zorgen. Zo scoorden zij beiden zelfs een #1-positie in de GFK Dutch Album Top 100.

Het onderzoek zal zich richten op de (beoogde) doelgroep van Starz, de concurrenten in het werkveld en de huidige trends. Na afloop van het onderzoek hoop ik met deze inzichten een goed positioneringsplan af te leveren waar de meiden mee aan de slag kunnen om een nog grotere rol te kunnen spelen in de markt van muziek voor jonge kinderen.