HKU-diploma: Bachelor Music Management

Vier jaar nadat ik begon aan de HKU-opleiding ‘Kunst & Economie’ heb ik eindelijk mijn HBO-diploma mogen ontvangen. Ik mag mezelf nu dus écht een gediplomeerde music manager noemen. Lekker hoor!

Mede door de periode op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ben ik momenteel de ambitieuze persoon die het vertrouwen heeft om het te kunnen maken in de muziekindustrie.

De afgelopen jaren heb ik namelijk veel over mezelf geleerd. Zo ben ik er door de opleiding achter gekomen wat mijn competenties zijn. En hoe deze van pas kunnen komen in het werkveld.

Ook heb ik nu beter door wat ik daadwerkelijk belangrijk vind in het leven.

Nu deze zaken helder voor mij zijn, weet ik in de toekomst beter waar ik mijn energie in moet steken.

Ik kijk daarom met plezier terug op de afgelopen vier jaar en zou de opleiding zeker aanraden aan mensen die dezelfde passie voor muziek (en de zakelijke wereld eromheen) hebben als ik.

Wat ik er dan wel bij moet vertellen, is dat deze studie een bepaalde mate van zelfstandigheid vraagt om het interessant en betekenisvol te maken.

Hoewel sommige medestudenten het niet met me eens zullen zijn, omdat zij graag meer sturing vanuit de HKU hadden gehad, zie ik de vrijheid vanuit de opleiding als iets positiefs.

Ik ben van mening dat studenten zelf alles uit de opleiding moeten halen als zij later als volwaardig professional aan de slag willen. Waarom?

Na de opleiding neemt namelijk ook niemand je bij de hand.

Ondanks dat het altijd eng is om de vleugels uit te slaan en de grote, boze wereld in te trekken, heb ik het gevoel dat ik genoeg bagage heb meegekregen op de HKU om na de opleiding verder te kunnen met de zaken die mij interesseren.

De vage droom die mij in 2010 bewoog om me aan te melden voor de studie ‘Music Management’ is nu zelfs veel specifieker. Ik wil één van de beste online muziekmarketeers van Nederland worden.

En dat ben ik op dit moment nog lang niet. Sterker nog, ik begin net. Daarom blijf ik doorgaan met mezelf ontwikkelen. Zowel op creatief als zakelijk gebied.

Dit vergt discipline, maar met de opgedane kennis, contacten en ervaringen gecombineerd met mijn zelfstandigheid en resultaatgerichtheid moet het goed komen.

Op naar nieuwe, schitterende avonturen in het werkveld!