Wat Er Gebeurt Als Je De Mening Van Anderen Negeert

Tot voor kort was ik een enorme hater. Ik haatte dancemuziek. Keihard! Je kunt het aan mijn oude medestudenten vragen. Mijn haatcomments waren zelfs zo hard dat het me niets zou verbazen als de dancescene overwoog om zichzelf op te heffen.

Toch zat ik deze week bij Cloud 9 Music. Ik was daar om het te hebben over hoe ik het label ga ondersteunen bij de promotie van hun artiesten… Waaronder veel dj’s en producers.

Is dit heel hypocriet? Ben ik nu net zo commercieel als al die rappers die ineens popliedjes gaan maken voor airplay? Ben ik nu ook een sellout?

Nee! Ik vind bepaalde dancemuziek tegenwoordig oprecht tof. Ik ben dus van mening veranderd. Net zoals ik over verschillende dingen nu anders denk. Meningen kunnen veranderen.

Ik verbaas me er dan ook over hoe sommigen andere mensen aanvallen op standpunten die ze jaren geleden innamen. Of de verontwaardiging als iemand iets anders doet dan waar diegene bekend om staat.

Helaas zie ik vaak genoeg dat de publieke opinie sommige mensen ervan weerhoudt om nieuwe dingen te proberen. “Wat zullen ze wel niet van me denken?” Zonde.

Want het is totaal niet belangrijk wat de mening van anderen is!

Op de middelbare school besloot ik bijvoorbeeld om te gaan rappen. Weet je hoe de meesten reageerden? Ik werd uitgelachen door klasgenoten. En belachelijk gemaakt op het internet.

Maar deze negatieve reacties deden me allemaal niets. Uiteindelijk heb ik gewoon doorgezet en is dit de start geweest voor mijn carrière in de muziekindustrie.

Want zonder mijn besluit om toch te blijven rappen, had ik nooit geleerd hoe ik mezelf (en in een later stadium andere artiesten) moet promoten. En was ik dus nooit gefascineerd geraakt door online marketing.

Zonder de fascinatie voor online (muziek)marketing had ik me waarschijnlijk nooit ingeschreven voor de opleiding Music Management aan de HKU.

En als ik moet opsommen welke deuren deze opleiding allemaal geopend heeft voor mij wordt dit wel een hele lange blogpost.

Wat ik duidelijk wil maken is dat jij je helemaal niet druk moet maken om andermans opinie. Laat mensen lekker van alles van je vinden, maar doe gewoon wat jij zelf wil. Uiteindelijk kom je ergens moois uit.

Ken jij iemand die te veel waarde hecht aan de mening van anderen? Deel deze post dan met diegene en laat hem/haar zich vervolgens voorstellen wat er was gebeurd als de dancescene zichzelf echt had opgeheven door mijn haatcomments.