Hoe Goede Muziek De Mond Van Critici Snoert

DJ Khaled had onlangs een mooie quote toen hij te gast was bij The Breakfast Club; “you can’t stop a hit record!” En de beste man heeft helemaal gelijk.

Het komt weleens voor dat je van sommige artiesten soms helemaal niets moet hebben. En dat kan verschillende redenen hebben. Maar als diegene een dikke track dropt, kun je precies niks zeggen.

Dat heeft Drake de afgelopen week wel bewezen met zijn Back To Back Freestyle. Dit is na Charged Up de tweede diss waarin de Canadese rapper Meek Mill stevig aanpakt.

Ik ben de laatste tijd niet meer zo’n liefhebber van Drake. Als ik met een vriendin praat die wél fan van hem is, maak ik hem zelfs altijd belachelijk en noem ik hem Fake.

Daar staat tegenover dat ik de muziek van Meek Mill wel kan waarderen. Je hebt kunnen zien dat zijn album Dreams Worth More Than Money zelfs mijn favoriete plaat van juli was.

Maar toen ik Back To Back Freestyle hoorde, kon ik geen negatief woord uitbrengen. Deze disstrack was gewoon de shit. En dan ben ik ook niet te trots om dat toe te geven.

In tegendeel zelfs. Ik tweette dat ik deze diss keihard vind. Op Snapchat konden mijn volgers zien dat hoe lekker ik op het nummer ging. En Instagram mocht mijn reactie op Back To Back Freestyle ook best weten.

Laatste tijd niet zo’n fan van #Drake, maar #BackToBack jong0ns… Op repeat hierzo???

Een foto die is geplaatst door Quincy Troeno (@quincytroeno) op

En dat is precies wat steengoede muziek doet. Het laat de fans genieten en snoert de mond van elke criticus die niets van een bepaalde artiest moet hebben.

Om die reden moet het maken van ijzersterke tracks de nummer #1 prioriteit van elke artiest zijn. Maak songs, EP’s en albums waar niemand omheen kan.