“Hoe Moet Ik Mijn Passie Vinden?”

Voor mij was het al jaren duidelijk dat ik een enorme passie voor muziek heb en dat ik er ook mijn werk van wil maken. Maar niet iedereen weet wat zijn/haar passie is.

Dit bleek wel toen ik onlangs met een vriendin sprak. Deze dame was al na een aantal dagen gestopt met haar opleiding, omdat ze eigenlijk niet eens wist wat ze later wil worden.

Tijdens het gesprek dat we hierover hadden ging het daarom vooral over wat zij wel wilde doen. Ik heb het niet bijgehouden, maar “ik weet het echt niet” is zeker tientallen keren voorbij gekomen.

En het is ook moeilijk om zo’n keuze te maken. Zeker als je naaste omgeving steeds zegt dat je je hart en/of gevoel moet volgen. Zulke loze uitspraken helpen niemand. Weet je wat mijn advies was?

Jouw passie vind je door een aantal activiteiten te proberen en ergens goed in te worden.

Als je toch niet weet wat je wil doen, is het in mijn ogen goed om verschillende zaken die je enigszins interesseren een kans te geven. Op die manier kun je vanzelf ontdekken wat je leuk vindt en waar je skills liggen.

Ik kan mezelf als voorbeeld nemen. Omdat ik niet kon zingen, maar toch wel iets met muziek wilde doen, ben ik gaan rappen en liedjes gaan schrijven.

Uiteindelijk wilde ik mijn muziek promoten en kwam ik erachter dat ik het leuk vond om mezelf en artiesten waar ik mee werkte onder de aandacht te brengen. Leuker zelfs dan rappen.

Toen ik besefte dat het promoten van popartiesten via social media en blogs echt mijn ding was, wilde ik gedurende mijn opleiding echt goed worden in online muziekmarketing.

Tijdens mijn periode op de HKU heb ik echter ook ontdekt wat ik minder aantrekkelijk werk vind. Eigen evenementen opzetten bijvoorbeeld. Of het oprichten van een nachtclub.

Sterker nog, sommige medestudenten kwamen er tijdens de opleiding Music Management zelfs achter dat ze helemaal niets met muziek wilden doen. En daar is niets mis mee.

Hiermee wil ik benadrukken dat je pas zeker kunt weten wat je wel en niet wil doen als je verschillende dingen daadwerkelijk uitprobeert. Begin diverse dingen te doen in plaats van alles te overdenken.

Weet jij al wat jouw passie is? Of ben jij net als mijn vriendin die nu haar zoektocht start naar het vinden van zaken wat zij leuk vindt om te doen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder of via de mail.