Waarom Ik Apple Music Verkies Boven Spotify En Deezer

Na een hele lange periode gebruik te hebben gemaakt van Spotify en Deezer ben ik nu officieel overgestapt op Apple Music. Lang leve de streamingdienst van Apple.

Benieuwd waarom ik Apple Music boven Spotify, Deezer, Tidal en andere diensten verkies?

Het muziekaanbod is veel breder.

De bekendere nummers en albums staan meestal wel op alle diensten. Maar veel platen die minder bekend zijn, kan ik alleen op Apple Music vinden.

De naam Feminnem zegt je waarschijnlijk niets, maar ik heb ooit een hele zomer op het album Lako Je Sve van deze damesgroep geteerd. En raad eens? Spotify en Deezer hadden deze plaat niet. Apple Music wel!

Ik heb geen idee waarom dit zo is, maar ik weet wel dat deze streamingdienst hier flink punten mee scoort. En naast Feminnem heeft Apple Music nog meer platen die de concurrentie niet heeft.

Relevante suggesties.

Waar de nieuwe streamingdienst zich verder mee onderscheidt zijn de suggesties onder de tab ‘Voor jou’. Neem bijvoorbeeld onderstaande playlist die Apple Music onlangs had aanbevolen.

Ik vind dit niet per se tof omdat ze wat tracks van mijn favoriete rapper Lil Wayne in een playlist hebben gestopt en dat aanbevelen. Het is de combinatie van het playlist-concept én de toon van de tekst waar ik enthousiast van word.

https://instagram.com/p/5RY6_XLUNd

Nog een voorbeeld van uitstekende suggesties zijn deze playlists met lovesongs van diverse artiesten. Als liefhebber van #IdealeSchoonzoon-tunes moet ik deze afspeellijsten vol ballads van mijn favoriete artiesten wel te gek vinden. En dat klopt!

Apple! Apple! Apple!

Een andere reden waarom Apple Music mijn voorkeur geniet, is vanwege het feit dat het al op al mijn apparaten zit. Als gebruiker van een Macbook en iPhone hoef ik geen extra’s te installeren om toegang tot de streamingdienst te krijgen.

Als ik achter een computer van een ander kruip zonder iTunes, heb ik echter geen toegang tot Apple Music. Maar in deze gevallen schakel ik wel over op YouTube, Soundcloud of de gratis desktop-variant van Deezer om muziek te luisteren. Zo’n big deal is dat niet.

Wat voor velen wél een deal-breaker bleek te zijn, is het feit dat Apple Music geen data kan scrobblen naar Last.fm. Persoonlijk vind ik dit ook zonde, omdat ik veel van mijn blogposts hierop baseerde. Maar eigenlijk is het maar een klein gemis.

Het uitgebreidere aanbod alleen al is genoeg reden om me aan te sluiten bij #TeamAppleMusic. Ben jij inmiddels ook een gebruiker van Apple Music of stream je muziek toch liever met een andere dienst? Laat het weten in een reactie hieronder of via de mail.