Mijn Top 5 Favoriete Zangers

Nu mijn rol meer naar het Creative Management opschuift, lijkt het me handig om de eigen zangskills te verbeteren. In een tak van sport waar het vooral draait om toplines wil ik songwriters namelijk suggesties kunnen geven zonder dat het pijn doet aan de oren.

Om die reden ben ik onlangs begonnen met zangles. Onder begeleiding van Vocal Center zangcoach Manon Wouterse hoop ik in de komende periode flinke stappen te zetten op dit gebied.

Maar wie inspireren mij om te zingen? En welke zangers zijn in de afgelopen jaren misschien wel bepalend geweest voor de muzikale richting die ik ben ingeslagen?

Hieronder mijn vijf favoriete zangers die mij ieder op een hun eigen manier geïnspireerd hebben.


5) Usher

Ik ben letterlijk opgegroeid met R&B-muziek en Usher in het bijzonder. Mijn oom was destijds echt een liefhebber en ik trok veel met hem op, waardoor ik deze muziek veel te horen kreeg. En de liefde voor de urban sound heb ik eigenlijk overgenomen.

Daarbij heb ik enorm veel respect voor hoe Usher al zolang relevant weet te blijven. Niet alleen door zichzelf en zijn muziek continu te vernieuwen, maar ook door artiesten onder zijn hoede te nemen en ze op de juiste wijze te begeleiden.

4) Sam Tsui

Dat ik de website YouTuberCovers.nl ben begonnen is deels te danken aan Sam Tsui. Mijn fascinatie voor covers van bekende hits op YouTube is namelijk ontstaan door dit internetfenomeen.

Ik geniet zelfs zo erg van zijn stemgeluid dat ik soms hoop dat hij zijn eigen draai geeft aan bepaalde hits. In mijn ogen klinken zijn versies vaak beter dan het origineel.

3) Justin Bieber

Day 1 Belieber hier! En hoewel velen me uitlachten omdat ik na het horen van ‘One Less Lonely Girl’ (2009) al riep dat Justin Bieber the next best was, kan niemand meer heen om het feit dat hij domineert.

Ik blijf het grappig en bewonderenswaardig vinden dat het nu ineens ‘credible’ is om te zeggen dat je JB een goede artiest is. Hoe hij het grote publiek voor zich heeft weten te winnen verdient veel respect.

Wat we niet uit het oog mogen verliezen is dat hij ook altijd de beste is op tracks met anderen. En dan heb ik het over zijn featurings met grote namen als Chris Brown, Drake, R. Kelly, Trey Songz en Usher. Ik durf daarom te stellen dat Justin Bieber on top of the game is nu!

2) Jesse McCartney

De Amerikaanse zanger Jesse McCartney is een van de weinige artiesten die ik sowieso nog een keer live MOET zien optreden. Desnoods ga ik ervoor naar het buitenland.

JMac heeft met zijn album ‘Beautiful Soul’ zoveel indruk gemaakt. Het was zelfs zo erg dat ik deze plaat in mijn jeugd nooit van mijn MP3-speler wilde halen… En dat terwijl er destijds maar beperkte ruimte was om muziek op deze dingen op te slaan.

Maar wat ik vooral fascinerend vind, is dat hij zichzelf na dit succes opnieuw bleef uitvinden en experimenteerde met andere stijlen. Helaas sloegen de opvolgers niet zo aan als ‘Beautiful Soul’, maar als liefhebber kan ik erg genieten van het feit dat hij vier albums in vier verschillende stijlen heeft uitgebracht die allemaal top klinken!

1) Jim Bakkum

De eerste keer dat ik besefte dat het me tof leek om iets met muziek te doen, was toen ik Jim Bakkum bij Idols zag. Zoveel fangirls hebben als 15-jarige? En dat door muziek te maken? Let’s get it!

Helaas besefte ik dat ik zelf niet kon zingen en moest ik het zien te redden met rap. Het zou me trouwens niet verbazen als Jim ook aardig kan spitten, want deze man kan volgens mij alles.

De veelzijdigheid van Jim maakt hem een allround entertainer die waarschijnlijk niet alleen een inspiratiebron voor mij is maar voor velen. Maar de belangrijkste reden dat ik fan ben zal altijd zijn muziek blijven.

Uiteraard gaan de songs van deze artiesten zeker terugkomen tijdens de zanglessen. Nu maar hopen dat mijn stem ook maar enigzins in de buurt komt van mijn favoriete zangers.