Deze Artiesten Zijn Aan De Schandpaal Genageld… En Nu?

Als artiest wil je dat elke volgende stap de juiste is. Om die reden wordt er vaak te veel nagedacht en vallen velen in de valkuil van perfectionisme.

Maar is dit wel nodig? Want wat zijn nou eigenlijk de gevolgen van een misstap?

De geschiedenis leert dat het allemaal wel meevalt. Een foute move is helemaal niet zo catastrofaal voor je carrière als de meeste mensen denken.

Er zijn namelijk genoeg artiesten die op een negatieve manier in de spotlights stonden. Die gigantisch viral zijn gegaan. En publiekelijk aan de schandpaal zijn genageld… Voor even!

Hieronder wil ik er een aantal uitlichten. Want misschien was je alweer vergeten dat deze acts zo hard waren aangepakt (wat bewijst dat een misstap maken niet zo erg is).


Boef

De rapper noemde een aantal dames die hem een lift gaven na het uitgaan ‘kechs’ via Snapchat. Door die uitspraak ontstond er veel ophef. Er werd zelfs opgeroepen om Boef te boycotten.

Die storm duurde niet zo lang. Hij bood daarna vrij snel zijn excuses aan en gaf zelfs ‘Antwoord’ door een track te maken over de hele situatie.

Inmiddels zit de carrière van Boef weer in de lift! Hij tekende bij SPEC. voor zijn management en de rapper bracht begin dit jaar zijn plaat ’93’ uit. Die ophef die er was in 2018? Die lijkt nu alweer vergeten.

Dotan

De Nederlandse zanger kwam in het nieuws toen uitlekte dat hij een online trollenleger had gebouwd. Al die fake accounts toonden veel support aan Dotan en gingen tekeer tegen anderen op social media.

Hij ging diep door het stof en toonde berouw voor zijn manipulatieve acties. In tegenstelling tot Boef hoorden we na deze storm een flinke periode niks van de zanger.

En toen was daar eind mei ineens een nieuwe track getiteld ‘Numb’. De ophef rondom zijn misstappen lijkt nog niet vergeten, maar het Nederlandse publiek lijkt Dotan wel weer een tweede kans te geven.

Rebecca Black

In tegenstelling tot bovenstaande heren kwam Rebecca Black niet in het nieuws omdat ze iets had gedaan wat niet door de beugel kon. Ze had met ‘Friday’ alleen een music video gedropt die niet zo in de smaak viel.

Men vond het nummer en de bijbehorende clip zo slecht dat het wereldwijd viral ging. Het totaalplaatje werd zelfs zo afgekraakt dat je zou verwachten dat Black deze klap niet meer te boven komt.

Toch kan iemand die zo hard aan de schandpaal is genageld zich nog steeds herpakken. Na wat YouTube covers deed ze mee aan talentenjacht ‘The Four’, waar ze definitief afrekende met alle haters. Rebecca Black is nu weer helemaal terug en brengt regelmatig nieuwe muziek uit.
Met bovenstaande voorbeelden wil ik dus duidelijk maken dat een tegenslag niet desastreus hoeft te zijn voor je muzikale carrière. Hoe hard je ook wordt aangepakt of hoe viral je ook gaat.

Blijf daarom niet te lang tobben over je volgende stap. Onderneem gewoon actie en zie vanzelf wat er gebeurt. De gevolgen zullen vast niet erger zijn dan wat Boef, Dotan of Rebecca Black is overkomen.