€166 Voor BLACKPINK! Wie Bepaalt De Waarde Van Het Concert?

We zijn het inmiddels gewend om te betalen voor livemuziek. Toch schrikken we soms van bepaalde ticketprijzen. Zo ontstond er onlangs ophef rondom de show van BLACKPINK in Afas Live.

Zelf ben ik naar dit concert gegaan… en ik was duidelijk niet de enige. De zaal was nagenoeg vol, terwijl de goedkoopste tickets €166 kostten. Daarnaast bood de K-Pop meidengroep VIP pakketten aan waar fans €466 voor betaalden.

Dit zijn behoorlijk hoge ticketprijzen! Podiuminfo.nl heeft voor NRC berekend dat het concert van BLACKPINK zelfs het duurste is van de afgelopen drie jaar.

Maar ja, hoe weet je precies wat een liveshow waard is? En wie bepaalt deze prijzen uiteindelijk?

De waarde van een concert wordt bepaald door de fans!

De muziekwereld is en blijft een industrie van vraag en aanbod. Deze marktwerking zorgt er gelukkig voor dat het publiek zelf kiest of ze de ticketprijzen voor liveshows willen betalen.

Wat zegt dit over BLACKPINK?

Blijkbaar zijn er genoeg fans die zoveel geld over hadden om de Zuid-Koreaanse meidengroep te zien. Er kwamen zelfs mensen uit andere landen speciaal naar Amsterdam voor dit optreden.

Natuurlijk was €166 voor veel fans wel een te hoge drempel. Maar de K-Pop act heeft genoeg mensen op de been gekregen om Afas Live te vullen. Als de meerderheid van de fanbase deze ticketprijs niet wilde betalen hadden ze namelijk in een minder volle zaal gestaan.

Door middel van hun muziek, eerdere liveshows en andere vormen van content heeft BLACKPINK schijnbaar zo’n bijzondere indruk achtergelaten dat de fans verwachtte dat deze experience wel (minimaal) €166 waard zou zijn.

Hier kan elke artiest van leren. Als je zo’n impact kan maken op jouw following heb je als muzikant niks te klagen. Dan weet je dat jouw relatie met de fanbase optimaal is en dat zij behoorlijk veel waarde aan jou hechten.

Van welke artiest ben jij zo’n fan dat het je bij wijze van spreken niet eens uitmaakt wat de ticketprijzen voor een eventueel concert zou zijn? Laat het weten in een reactie hieronder of via de mail.